ZINgeving via creatie

ZINgeving is creatiekracht
in je persoonlijk levensvisie
in je dagelijks leven


Bij Senz kun je ook terecht voor leuke workshops, voor zingeving en ontspanning. Deze stem ik af op jouw/jullie energie. Ik voel voorafgaand aan de workshop wat het beste bij jou/jullie past. Soms komen we tot een mooie combinatie. 
 

Intuïtief creatieve workshop is eigenlijk een manier om jezelf beter te leren kennen. Het wordt daarom ook wel een innerlijke reis genoemd waarin je de ware ik ontdekt. Voordat je aan de gang gaat, is het belangrijk om een soort van verbinding te leggen met je innerlijke persoon. Het luisteren, voelen en volgen kan hierbij helpen. Als er meer overgave is zal het volgen van je intuïtie ook steeds beter gaan. Daarnaast zal je soms blokkades tegenkomen, maar ook gewoon mee stromen met je innerlijke beleving. Uiteindelijk zal jouw creatie fijne en verhelderende, liefdevolle resultaten teweegbrengen.

 

Intuïtief creatief bezig zijn kan ook wel als een proces gezien worden waarin je loskomt van je denken. Waarna je bezig bent geweest ook meer rust kan ervaren. Daarnaast weerspiegelt een creatieve workshop eigenlijk de verlangens, kwaliteiten en blokkades van jou eigen ik.  Bij het maken van je creatie kan er door het proces ook emoties vrijkomen.
Het belangrijkste vind ik vooral dat “alles goed is en niets is fout”. En het hoeft ook niets voortestellen, waardoor je ook geen ervaring hoeft te hebben.

Daarnaast bepalen  vooraf aan de workshop of je graag wilt intuïtief schilderen, moodboard maken of bijenwastekening. Soms kunnen wij er ook samen voor kiezen om meerdere creaties te maken op één dag.
We gaan ook heerlijk ontspannen, door als het weer het toelaat even te wandelen in de natuur.

Wanneer is het intuïtief creatief bezig zijn iets voor mij?: als je jezelf verder wilt ontwikkelen, wilt experimenteren, ervaringen wilt delen enz.

 

wastekening 

Een wastekening is een techniek waarbij je intuïtief schildert met een strijkijzertje en blokjes bijenwas in diverse kleuren. Deze oude techniek, werd zelfs al door de Romeinen en Egyptenaren gebruikt. Ervaring met tekenen en schilderen is niet nodig. Het is vooral leuk en ontspannend om te doen. Met bijvoorbeeld vriendinnen, je zus of collega’s. 
Schilderen met bijenwas zorgt voor verrassende tekeningen. Deze vorm van schilderen kan je helpen om inzicht in jezelf en jouw proces te krijgen. Welke kleuren heb je intuïtief gekozen? Welk gevoel geeft je tekening? Zijn er bepaalde symbolen of patronen te herkennen? Als je de tijd neemt voor je tekening, zul je merken dat deze iets moois te vertellen heeft.  
 

 intiutief schilderen

Doormiddel van doek en verf, die ik tot mijn beschikking heb. 
ga jij aan de slag met kwast, paletmes, spons en niet te vergeten … je handen.
Zij voeren je mee. Zij laten zien wat in jou leeft. Je staat stil bij wat er is en geeft daar in vorm en kleur expressie aan. 
Hierbij ga je ervaren wat erin je lichaam gebeurd, alles mag er zijn.
waarna jij voelt als je klaar bent om weer helemaal ontspannen te zijn.
En gaan wij kijken wat het schilderij jou te vertellen heeft, welke prachtige boodschap of inzicht zit erin.
Wat jij van binnen naar buiten hebt laten komen, dus eigenlijk een boodschap van jezelf.

 

kaart in beeld

Een kaart in beeld is een collage van afbeeldingen en krachtige woorden of quotes. Het is een mooie creatieve manier om je doelen, dromen en verlangens visueel maken. Of om helder te krijgen wat jij in je onderbewuste beleefd.
Kaart in beeld kan ingezet worden als een bundeling van dingen die je graag wil bereiken in je leven. Dat kan van alles zijn; het gaat om jouw visie en dromen. Er zijn geen regels of grenzen. Alles mag en kan!
Het kan ook ingezet worden als dichterbij je ziel te komen. Anders gezet dichter bij wie jij bent.


Vooraf aan de creatie of zingeving dag , ga ik graag nog even ingesprek met jouw of het groepje.
Zodat ik weet wat er op dat moment speeld bij jullie, waardoor ik een opmaat gemaakte workshop kan geven.
Want ik vind het heel belangrijk dat jullie je die dag gehoord, gezien  en gevoed worden, zodat je ook echt met iets waardevols naar huis gaan.
Daarom geef ik ook niet voor grote groepen een workshop omdat ik vind dat iedereen weleens echt aandacht en liefde nodig heeft.


 


 
 

Heb je vragen dan mag je altijd contact met mij opnemen

  

 

Creativiteit, gezelligheid en zingeving ineen.